Ratkaisut ammattilaisille

Rakentamista vankalla yli 40 vuoden kokemuksella

Lappli-Talojen seinä-, väliseinä- ja välipohjaelementit ovat ammattirakentamiseen suunniteltuja ratkaisuja. Tuotamme tila- ja suurelementtejä tämän hetken merkittävimpiin puukerrostalohankkeisiin Suomessa ja osaamiseemme luotetaan laajasti. Saat meiltä ammattirakentamiseen suunnitellut rakenneratkaisut rungon sekä vaipan toteuttamiseen puuelementein, massiivipuurakentein tai näitä kumpaakin yhdistäen. Valmistamme elementit vakioitujen Lappli-Talojen ratkaisuiden mukaan tai joustavasti asiakkaan yksilöllisten suunnitelmien mukaan. Huomioimme kaikkien elementtien toteutuksessa aina voimassaolevat energiatehokkuus-, palo-, ympäristö- ja ääneneristysmääräykset. Kaikkia vakioitujakin elementtejä voi muokata asiakkaan toiveiden mukaisesti. Voimme sopia vaihtoehtoisesti, mihin valmiusasteeseen elementit tehdään tehtaallamme. Kun haluat rakentamista järkevimmällä mahdollisella hinta-laatu -suhteella – käänny Lappli-Talojen puoleen.

Seinäelementit ulkoseiniin

Kaikki seinäelementtimme soveltuvat vaativaan julkiseen rakentamiseen, kuten asuntotuotantoonhoitoalan rakennustenoppilaitostentoimitilojen sekä liike- ja kokoontumistilojen toteuttamiseen. Valmistamme seinäelementit rakennuksen käyttötarpeen mukaan. Saat meiltä seinäelementit lämpimiin, puolilämpimiin ja kylmiin tiloihin, ja voit tilata ne sekä vaakaan tai pystyyn asennettavana. Lisäksi räätälöimme seinäelementtien ominaisuuksia runkorakenteen, lämmöneristävyyden, ulkoverhouksen ja sisäverhouksen osalta. Seinäelementtejä täydentävät ristikonkantaelementit sekä päätykolmioelementit. Toimitamme elementit työmaalle ikkunat sekä ulko- ja sisäverhous valmiiksi asennettuna, mutta tarvittaessa räätälöimme myös valmiusastetta asiakkaan toiveen mukaan. Tarvittaessa lisättävissä on myös sähkörasiat. Sisäpuolinen pystykoolaus mahdollistaa johdotuksen eristeen ja verhouksen välissä höyrysulkua rikkomatta. Vakioidut seinäelementit luovat suunnitteluun monipuolisia mahdollisuuksia, ja mittatarkkuuden ansiosta niihin voi helposti yhdistää muita rakennusmateriaaleja.

 

Väliseinäelementit

Elementit voivat olla joko kevyitä tai kantavia väliseiniä. Meiltä saat myös osastoivat huoneistojen väliset elementit. Väliseinien palonkestävyyteen pystytään vaikuttamaan verhous- sekä eristemateriaalivalinnalla. Kylmien ja lämpimien tilojen eristäminen toisistaan onnistuu lisäämällä väliseinän elementin eristepaksuutta. Valitse kohteeseesi myös väliseinien verhousmateriaalit valmiiksi asennettavaksi elementteihin jo tehtaalla, jotta säästät aikaa työmaalla. Väliseinien pinnat voivat olla esim. puupaneelia, kipsilevyä, vaneria tai lujalevyä. Rivi- ja luhtitalojen sekä kerrostalojen osalta olennainen asia väliseinissä on erinomaisen paloturvallisuuden lisäksi mm. ääneneristävyys, jolla voidaan parantaa merkittävästi asunnon viihtyvyyttä. Hyvä akustiikka on olennaista kouluissa ja oppilaitoksissa, hoiva-alan rakennuksissa sekä toimitiloissa. Suosittelemmekin näihin tiloihin puupaneeleja, vaneria tai muita akustisesti miellyttävän äänimaiseman mahdollistavia väliseinien pintamateriaaleja.

 

Välipohjaelementit

Välipohjaelementtimme soveltuvat pääsääntöisesti kaiken tyyppiseen vaativaan julkiseen rakentamiseen kuten asuntotuotantoon, hoitoalan rakennusten, koulujen ja oppilaitosten, toimitilojen sekä liike- ja kokoontumistilojen toteuttamiseen. Elementit toteutetaan joko Posi-, I- tai LVL-palkein. I-palkki -valmisteinen välipohjarakenne mahdollistaa LVIS-vetojen viennin välipohjan sisällä. I-palkki -valmisteiset välipohjaelementit ovat erinomaisia mittatarkkuudeltaan, ääneneristävyydeltään, värähtelyominaisuuksiltaan sekä kustannustehokkuudeltaan. I-palkkirakenne tekee välipohjasta myös erittäin kevyen. LVL-palkeilla toteutettuna päästään välipohjarakenteeessa pidempiin jänneväleihin. Välipohjaelementit ovat nopeita asentaa, sillä yksi elementti kattaa lähes 30 m2 kerrallaan. Lisäksi LVIS-läpivientiaukot voidaan porata tehtaalla välipohjaan valmiiksi säästäen aikaa työmaalla. LVIS-tekniikan salliessa, voi välipohjaelementtien alapintaan valita tilan käyttötarkoituksen mukaisen materiaalin asennettavaksi valmiiksi jo elementtitehtaalla. Yleisimmät alapintamateriaalit ovat kipsilevy, vaneri tai muu rakennuslevy, paneelit, akustiikkatuotteet sekä esim. varastorakennuksissa profiilipelti. Suunnittelun osalta olennaista on huomioida jännevälien ja aukkojen lisäksi se, että välipohjan suunta vaikuttaa siihen, miten päin LVIS-putkistot kulkevat rakennuksessa. Tämä taas vaikuttaa siihen, kuinka lähelle putket pääsevät käyttökohdettaan. Kun suunnittelija merkitsee LVIS-läpiviennit suunnitelmiin, voidaan aukot tehdä tehtaalla välipohjaan valmiiksi säästäen aikaa työmaalla.

 

Laatua ulkoseinä-, väliseinä- ja välipohjaelementteihin

Lappli-Talojen kaikki elementit käyvät läpi tiukan laadunvalvonnan. Lappli-Taloilla on voimassa Inspectan valvoma ja myöntämä tuotesertifikaatti, puuelementtien varmennustodistus, jolla osoitetaan maankäyttö- ja rakennuslaissa säädetyt rakennustuotteen olennaiset tekniset vaatimukset täyttyviksi. Varmennustodistuksen mukaisesti suoritamme tuotannossa dokumentoitua laadunvalvontaa, jonka varmentaa ympäristöministeriön hyväksymä laadunvalvonnan varmentaja, Inspecta Oy. Elementtien valmistuksessa noudatamme rakentamisen yleisiä laatuvaatimuksia. Puuelementeille ei ole voimassa harmonisoitua tuotestandardia, jolloin niiden kelpoisuus voidaan varmistaa eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain mukaisesti varmennustodistukseen perustuen. Laatua valvotaan kaiken kaikkiaan jatkuvalla testaamisella ja kirjaamalla tapahtumia seurantapöytäkirjoihin. Tarjoamme elementit mieluiten valmiiksi asennettuina, jotta voimme varmistua työn laadusta. Tiukan laadunvarmistuksemme ansiosta puuelementtirakentaminen parantaa rakentamisen kokonaislaatua erityisesti silloin, kun tilaat hankkeen meiltä tuoteosakauppana. Tällöin toimitukseen sisältyy myös elementtien asennus. Osaava, alan ammattilaisista koostuva henkilöstömme sekä yhteistyökumppaniverkostomme varmistavat, että laatu on aina vaatimusten mukaista.