Ekologisessa rakentamisessa tavoitteena on talo, joka rasittaa luontoa mahdollisimman vähän. Valinnoissa otetaan huomioon koko rakennuksen elinkaari ja usein tuloksena on myös käyttökustannuksiltaan edullinen koti.

Lappli-Talot on helppo valinta ekologisuutta arvostavalle. Muutaman valinnan olemme tehneet puolestasi, mutta voit tehdä halutessasi talostasi vieläkin ekologisemman

Puurakenteinen talo pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä ja säästää energiaa

Lappli-talot valmistetaan puurunkoisista suurelementeistä. Puu on kotimainen materiaali, jota on runsaasti saatavilla läheltä tehdastamme. Puurakenteisen talon hiilidioksidipäästöt ovat vain kolmannes teräs- tai betonirakenteiseen verrattuna. Kasvaessaan puu sitoo hiilidioksidia itseensä. Jos puusta rakennetaan talo, toimii se hiilinieluna koko olemassaolonsa ajan – jopa yli sata vuotta

Puun jalostus rakennusmateriaaliksi vie vain vähän energiaa verrattuna betoniin tai tiileen. Puu on myös 15 kertaa tehokkaampi lämmöneristäjä kuin betoni. Kun lisäksi elementit valmistetaan tehdasolosuhteissa mahdollisimman tiiviiksi ja asennetaan ammattitaidolla, tuloksena on energiapihi talo joka säilyttää arvonsa vuosikymmeniä.

Ekologisella eristeellä lämmin, tiivis ja hengittävä talo

Voit valita Lappli-Talosi eristemateriaaliksi kierrätetystä puukuidusta valmistetun Ekovillan ja pienentää entisestään talosi hiilijalanjälkeä. Puukuitu on tehokas lämmöneristäjä, mutta se myös antaa talosi rakenteiden hengittää ja tasaa sisäilman kosteuden vaihtelua. Siksi se on mieluinen valinta esimerkiksi allergiaperheelle, jolle sisäilman hyvä laatu on erityisen tärkeä. Kun huoneisiin valitaan hengittävät sisäverhousmateriaalit (tapetit, maalit), sallitaan seinien osallistuminen kodin sisäilman kosteuden tasaamiseen.

Kysy lisää alueesi palvelevalta Lappli-myyjältä