Valmis koti ylitti odotukset

Elämäntilanteiden vaihtuessa muuttuvat myös asumisen tarpeet. Tämän perheen uusi oma koti alkoi hahmottua mielessä kun lapset lensivät pesästä, ja niin sai alkunsa tämän talon tarina.

Lisää tietoa tästä talosta löytyy myös Lapplin talokirjasta, jossa se on esitelty sivuilla 6-7 nimellä Lappli 142.

Talotarina oman suunnitelman pohjalta

”Kun lapset muuttivat omilleen, talomme Espoossa alkoi tuntua liian suurelta. Laitoimme talon myyntiin ja ryhdyimme etsimään tonttia uudelle talolle. Rauhallinen sijainti tien päässä, erinomaiset kulkuyhteydet ja lyhyt kävelymatka lasten ja lastenlasten luo olivat ratkaisevat tekijät, kun valintaa tehtiin.

Tonttikaupat tehtyämme ryhdyimme suunnittelemaan uutta taloa ja etsimään sopivaa talovalmistajaa. Lähtökohtana suunnitelmassamme oli, että talon tulisi olla yhdessä tasossa, tyyliltään moderni ja kooltaan noin 150 m2. Kokemusta rakentamisesta oli jo ennestään neljän talon verran, ja halusimme, että talosta tulisi kaikin puolin toiveitamme vastaava.

Muokkasimme suunnitelmaa moneen otteeseen ja kilpailutuksessa oli mukana toistakymmentä talovalmistajaa. Lappli-Talot pysyi kärkijoukossa koko ajan, ja lopulta valinnan tekeminen oli helppoa: Lappli oli ainoa valmistaja, joka pystyi tekemään halutut muutokset ja laskemaan niille hinnan saman tien. Yhteyshenkilö pystyi myös havainnollistamaan muutokset heti piirustuksin. Lapplin toiminta oli joustavaa ja läpinäkyvää koko prosessin ajan, eikä kukaan vaatinut nimiä sopimuspaperiin, ennen kuin tarkka hinta ja sisällöt olivat selvillä.

Talo ja autotalli muodostavat n. 200 lämpimän neliön tyylillisesti yhtenäisen kokonaisuuden. Yksi lempipaikoistamme talossa on suuri lasitettu terassi, joka tuo lisää oleskelutilaa keväästä syksyyn. Avarista, valoisista tiloista ja rauhallisesta ympäristöstä on mukava nauttia yhdessä lasten ja lastenlasten kanssa.

Valmis talo ylitti odotuksemme. Tykkäämme siitä todella paljon! Kannatti pitää kiinni omista ideoista ja olla tekemättä kompromisseja. Moni meillä vieraillut on ollut todella vaikuttunut. Yleinen kommentti on, että voiko näin kivaa taloa edes olla!”

Matti Rask, Vantaa