Talon kattomateriaali

Katto Suomen sääoloihin

Valikoimastamme löydät monipuolisesti vaihtoehtoja talon kattomateriaaliksi ja katon malliksi. Kattoa valitessa on hyvä miettiä, minkä tyylisen ja värisen katon haluaa, ja miten katon kaltevuus, kaavamääräykset ja hinta vaikuttavat valintoihin. Laajasta ja monipuolisesta valikoimasta löydämme taatusti juuri tarpeisiisi ja makuusi soveltuvat värit ja tyylit. Autamme valitsemisessa mielellämme!

Pitkäikäinen peltikatto

Peltikatto on yleisin kattomateriaali Suomessa, sillä se soveltuu hyvin erilaisille katoille ominaisuuksien ansiosta. Peltikatto valmistetaan useimmiten helposti paikoilleen asennettavasta, taipuisasta ja helposti leikattavissa olevasta, kuumasinkitystä teräspellistä. Peltikatto kestää erinomaisesti vaihtuvia sääolosuhteita ja sopii käytettäväksi asuinrakennusten lisäksi myös piharakennuksiin, kuten autotalleihin ja varastoihin. Peltikatto on erinomainen valinta myös ylläpitoa silmälläpitäen. Erilaisilla väri- ja muotovaihtoehdoilla, kuten aaltopellillä ja tasaisella pellillä, saadaan muutettua yleisilmettä vaivattomasti.

Tyylikäs tiilikatto

Klassinen tiilikatto on tyylikäs ja näyttävä valinta puutaloon. Tiilikatto kestää erinomaisesti Suomen sääolosuhteita ja se on huoleton valinta helppohoitoisuutensa ansiosta. Saatavilla on useita värivaihtoehtoja, jonka avulla rakennuksen yleisilmeestä saa helposti ympäristöön sopivan vaihtoehdon. Tiilikatolla on myös peltikattoa parempi ääneneristyskyky.

Huoleton huopakatto

Huopa- eli bitumikatto toimii niin jyrkille kuin loiville katoille. Se sopii myös helpon työstettävyytensä ja tiiviytensä vuoksi kattoihin, joissa on paljon erilaisia muotoja, liitoksia ja läpivientejä. Huopakatto kestää Suomen sääolojen aiheuttamat rasitukset ja on myös keveyden lisäksi hiljainen vaihtoehto. Huopakatto sopii ulkoasunsa puolesta moniin erilaisiin rakennustyyppeihin ja -tyyleihin. Sen voi asentaa huoletta niin omakotitaloihin, vapaa-ajan asuntoihin sekä piharakennuksiin. Asianmukaisesti asennettuna ja huollettuna se voi kestää jopa yhtä kauan kuin peltikatto.

Laadukas katto kruunaa kodin

Katosta kannattaa pitää hyvää huolta, sillä säännöllinen huoltaminen vaikuttaa suorasti katon käyttöikään. Katto voi kestää oikein asennettuna ja huollettuna useita kymmeniä vuosia. Samalla säännöllinen huolto ennaltaehkäisee isompien kustannusten syntymistä, kun vauriot huomataan ja hoidetaan ajallaan. Laadukas ja hyväkuntoinen katto nostaa koko rakennuksen arvoa merkittävästi.

Tutustu lisää kattojen käyttöikään, huoltoon ja asennukseen liittyviin seikkoihin lopullista valintaa varten. Lappli-talomyyjämme auttaa mielellään!