Toimitussisällön valinta

Vertaa talopakettien toimitussisältöjä

Rakennamme talopakettisi aina täysin toiveiden mukaan. Tästä syystä toimitussisältökin tarkentuu aina talokohtaisesti tarpeiden, toiveiden ja rakentajan osaamisen mukaan. Poikkeuksena useimpiin elementtitoimittajiin, asennamme valitsemasi ikkunat ja ulkoverhoilun tehtaalla kuivissa olosuhteissa. Talopaketteihin kuuluu aina taloon tarvittavien elementtien suunnittelu, rakentaminen ja toimitus tontille.

Olemme koonneet kolme suosituinta ja asiakkaitamme 40 vuotta parhaiten palvellutta toimitussisältöä, joihin voimme sopia tarpeesi mukaan asennuslaajuuden. Lappli-Talot kantaa aina vastuun työturvallisuudesta omien töiden osalta, lisäksi kaikkiin toimitussisältöihin kuuluu niin energiatodistus kuin rahti. Valitse toimitusvaihtoehdoista parhaiten tarpeisiisi sopiva vaihtoehto! Lappli-talomyyjät kertovat mielellään tarkemmat toimitussisällöt ja vastaavat mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Lappli-Talojen kolmen suosituimman talopaketin: Elementtiasennus-talopaketin, Ulkoa valmis -talopaketin ja Sisusta itse -talopaketin toimitussisällöt koottuna. Tutustu sisältöihin ja kysy lisää Lappli-talomyyjältä!

Elementtiasennus-talopaketti

Elementtiasennus tarjoaa kustannustehokkuutta ja on varma valinta oman työn osuutta arvostaville rakentajille, jotka haluavat kuitenkin pitkän puutavaran sijaan, tehtaalla kuivissa olosuhteissa rakennetut elementit tontille. Tämän toimitussisällön voit asentaa alusta loppuun itse tai hankkia taloprojektiisi valitsemasi ammattirakentajan, jolla on tarvittavaa kokemusta taloprojektin hoitamisesta. Voimme auttaa sinua löytämään oikeat toimijat kattavan verkostomme kautta. Toimitusta voidaan laajentaa toiveidesi mukaan lisäämällä esimerkiksi vesikatto. Elementtiasennus-talopaketti antaa paljon vapautta suunnitteluun sekä rakentamiseen. Talopaketin saat jopa 10 viikossa tilauksesta tontille. Elementtipakettia asennetaan Lapplin toimesta tontilla 2 viikkoa, sen jälkeen talopaketti tarkastetaan ja luovutetaan.

Ulkoa valmis -talopaketti

Ulkoa valmis -talopaketti on oiva valinta silloin kun haluat tehdä mahdollisimman paljon itse kuivissa sisätiloissa. Tämän talopaketin valitsevat useimmiten rakentajat, sillä talopakettiin kuuluu paljon itse asennettavia elementtejä. Elementtiasennukseen verrattuna Ulkoa valmis -talopaketissa asennetaan lisäksi myös ulkopuolen kaidetarvikkeet, räystään otsalaudat ja aluslaudat, ikkuna- ja ovivuoralaudat sekä nurkkalaudat. Ulkoa valmis -talopakettia asennetaan Lapplin toimesta tontilla 8 viikkoa, sen jälkeen se tarkastetaan ja luovutetaan. 

Sisusta Itse -talopaketti

Toteutamme kodin laajimmillaan Sisusta itse -vaiheeseen saakka, jolloin talo on täysin ulkoapäin valmiina. Talopakettiin pääset rakentamaan sisätilat valmiiksi valitsemillasi pintamateriaaleilla ja kalusteratkaisuilla. Samalla voit hyödyntää esimerkiksi rautakauppojen ajankohtaiset tarjoukset. Valitsemalla Sisusta itse -talopaketin voit keskittyä sisätilojen viimeistelyyn ja sisustamiseen, kun ammattilaiset hoitavat runkorakennustyöt sekä perustukset ja lattian eristykset asennuksineen. Myös LVIS-suunnitelmat kuuluvat tähän talopakettiin. Sisusta itse -talopaketti asennetaan Lapplin toimesta tontilla 20 viikossa, sen jälkeen talopaketti tarkastetaan ja luovutetaan asiakkaalle. 

Ennen talopaketin asennusta

Perusratkaisujen selvittyä tulee valita hankkeelle pääsuunnittelija, vastaava työnjohtaja, perustussuunnittelija ja LVI- ja sähkösuunnittelija. Vastaava työnjohtaja tulee palkata välittömästi viimeistään rakentamispäätöksen synnyttyä. Lappli-talopakettitoimitukset eivät sisällä maanrakennustöitä, kuten tontin raivausta, LVIS-liittymiä, salaojituksia ja sadevesikaivoja, routa- ja kosteuseristyksiä sekä radonputkitusta sisätäyttöön. Tontille on myös tehtävä pohjatutkimus perustamistapalausuntoineen. Lappli-Talojen laajan yhteistyöverkoston kautta voit helposti löytää oikeat tekijät maatöiden tekemiseen! Itse rakennustyöt alkavat perustuksen ja sokkelin teolla. Sisusta itse -talopakettiin kuuluu esimerkiksi talon perustus ja lattian eristykset – nämä ovat erikseen valittavia vaihtoehtoja toimitussisältöön silloin kun valitset jonkun toisen talopaketin. Voit kuitenkin vaikuttaa toimitussisältöön sekä sopia asennuksen laajuudesta erikseen.

Ekologista rakentamista

Meillä tavoitteena on talo, joka rasittaa luontoa mahdollisimman vähän, ja otamme kaikissa valinnoissamme huomioon koko rakennuksen elinkaaren. Lappli-talot valmistetaan kotimaisesta puusta, puurunkoisista suurelementeistä, jotka ovat Torniossa sijaitsevan tehtaamme läheltä. Puurakenteisen talon hiilidioksidipäästöt ovat vain kolmannes teräs- tai betonirakenteiseen verrattuna, ja puun jalostus rakennusmateriaaliksi vie vain vähän energiaa verrattuna betoniin tai tiileen. Puu on myös materiaalina 15 kertaa tehokkaampi lämmöneristäjä kuin betoni. Kun lisäksi elementit valmistetaan tehdasolosuhteissa mahdollisimman tiiviiksi ja asennetaan ammattitaidolla, tuloksena on energiapihi talo. Voit pienentää entisestään talosi hiilijalanjälkeä ja valita Lappli-talosi eristemateriaaliksi kierrätetystä puukuidusta valmistetun Ekovillan. Puukuitu on tehokas lämmöneristäjä, mutta se myös antaa talosi rakenteiden hengittää ja tasaa sisäilman kosteuden vaihtelua. Siksi se on mieluinen valinta esimerkiksi allergiaperheelle, jolle sisäilman hyvä laatu on erityisen tärkeää. Kun huoneisiin valitaan hengittävät sisäverhousmateriaalit, kuten tapetit ja maalit, seinät osallistuvat kodin sisäilman kosteuden tasaamiseen.

Jokainen talo ja sen rakentaja on yksilö, siksi haluamme kuulla toiveesi ennen hintatietojen antamista. Lappli-talomyyjä osaa auttaa suunnittelussa, ehdottaa sopivaa toimitussisältöä, asennuslaajuutta ja valmiusastetta sekä kertoa lisää erikoisratkaisuista. Kysy lisää – autamme mielellämme!